Kauppa käy vai käykö?

Kylläpä on taas kiinteistönvälitys ollut tapetilla viime aikoina. Uutisointi on ollut vähintäänkin kirjavaa niin iltapäivälehtien otsikoinnissa kuin televisionkin puolella. Pisimpään on kohistu siitä, kuinka kaupankäynti on vilkastunut ja viimeisimpänä koukkuna oli, että nyt tarvitaan jopa alalle jo uusia välittäjiäkin, kun kauppa niin käy.
Rohkeimmat asiakkaat valitsevat itselleen virtuaalivälittäjän. Mikäs siinä, jos lain puitteissa toimitaan. Kyllä tänne yrittäjiä mahtuu ja jotkut jopa onnistuvat.

Nyt tämä blondi haluaa kuitenkin hieman analysoida teille tilannetta, kun nyt satun tätä työtä elääkseni tekemään. Uutisissa käsitellään nimittäin harvoin laajempia kokonaisuuksia ja otsikot revitään helposti alan yksittäisistä osa-alueista. Mahtavaa on tietysti se, että uutisointi on vihdoinkin positiivista monen todella huonon talousvuoden jälkeen, siitä pisteet.
Fakta on se, että kaupankäynti on vilkastunut. Se nyt vain sattuu olemaan ainoastaan osa totuutta, sillä kasvuluvut tulevat tällä hetkellä uudistuotannosta ja Helsingin keskustan kerrostalohuoneistoista. Muiden myyntikohteiden kanssa tilanne on aika lailla ennallaan eli myyntiajat ovat edelleen pitkiä. Tämä ei ole vain oma subjektiivinen näkemykseni vaan olen saanut samaa palautetta kollegoilta, kun olemme yhdessä ihmetelleet tätä ns. nousukautta.

Onneksi omien ajatusten vahvuudeksi saatiin myös dataa, kun Etuovi.com teetti äskettäin laajan tutkimuksen, missä haastateltiin viimeisen 6 kk aikana asuntokaupan tehneitä asiakkaita. Raportista tuli ilmi, että yli 50% asiakkaista oli seurannut asuntoilmoittelua 6-12 kk ennen ostopäätöstä. Siis jopa vuoden! Vaatimuslista oli pitkä, lukemattomia asuntoja käytiin katsomassa ja jos kaikki toiveet eivät täyttyneet, niin etsintä jatkui. Tämän olemme mekin huomanneet jokapäiväisessä työssämme, kun ostotarjouksia tehdään kovin harkitusti.

Mitä sitten ostettiin?
Myydyt asunnot olivat enimmäkseen hintaryhmässä 200-400 000€.
Kerrostaloista 64%, rivi/paritaloista 23% ja omakotitaloista 12%. Ja siis edelleen enimmäkseen tuosta hintaryhmässä(!). Ei tarvitse olla kummoinen Einstein ymmärtääkseen, että ei tuohon skaalaan kovin montaa Espoon omakotitaloa mahdu.
Ostopäätökseen oli vaikuttanut hyvät liikenneyhteydet, palvelut ja rauhallinen sijainti. Tässä järjestyksessä. Etsitään siis keskeistä sijaintia metroväylän varrelta päättyvän tien varrelta hintaryhmässä 200-400 000€. Kyllä siinä voi mennä etsinnässä helposti parikin vuotta.

Jos olet myyjä ja olet ihmetellyt ”nousukausi/oma asunto ei mene kaupaksi” -yhtälöä, niin tässä siihen siis hieman selitystä. Asuntokaupassa ei eletä vielä mitään nousukautta vaan enemmänkin varovaisen positiivista kautta. Kuten ennenkin, monen asian on oltava kohdallaan, jotta lopputuloksena on ostajan ja myyjän tyytyväisyys sekä turvallinen asuntokauppa. Asiakkaanamme olet hyvissä käsissä – kaikissa sesongeissa.

Jos taas olet ostaja, niin on hyvä muistaa, että korkotaso on edelleen poikkeuksellisen alhainen eikä nousupaineita ole näkyvissä. Valikoimaa on runsaasti ja nyt on oikeasti hyvä aika tehdä tarjous siitä unelmien asunnosta.
Oma ostopäätös tehtiin yhden näytön jälkeen sen vision pohjalta, että tästä remontoidaan se täydellinen koti meille. Ja vaikka budjetti ylittyi vaan noin 100%:sti, niin emme ole päivääkään päätöstämme katuneet. Pankkikin kutsuu meitä nykyään avainasiakkaaksi 😉

Kahvia ja pullaa

Syyskuu.
Koko tiimi on palannut taas lomiltaan ja uudessa toimistossamme on mukava kuhina päällä. Olemme käyneet arvioimassa lukuisia uusia koteja ja seuraavien viikkojen aikana pääsemme starttaamaan myynnin niidenkin kanssa. Homma menee siis ihan niinkuin pitääkin. Tässä välissä onkin taas hyvä muistuttaa siitä, että arviokäynti on aina veloitukseton eikä sido mihinkään. Kuuluu siis ihan työnkuvaan ja tosi mielellämme tulemme piipahtamaan.

Viime syksynä otimme haltuun jättiscreenit Helsingin keskustassa ja niiden avulla saimme myyntikohteillemme uutta näkyvyyttä ja huomiota. Aina sitä kuitenkin haluaa kokeilla jotain uutta ja tänä syksynä tulemmekin markkinoimaan kohteitamme sosiaalisen median puolella.
Paljon puhutaan kohdennetusta markkinoinnista mutta rehellisyyden nimissä on tosi vaikea ymmärtää, mitä se tarkoittaa ja kehen se oikeasti kohdentuu. Jälleen täytyy siis ottaa oma maalaisjärki käyttöön ja yrittää löytää se kanava, joka tavoittaa meidän kohderyhmämme. Katse kohdistuu kaikille tuttuun Facebookiin, mitä tulemme tänä syksynä käyttämään enemmän ja eri tavoin. Millään muulla ei ole merkitystä kuin sillä, että mahdollisimman moni tietää, mitä koteja meillä on myynnissä. Siitä samaisesta syystä mainostamme vahvasti edelleen myös printtimedian puolella. Tällä viikolla näkyvyyttä oli sekä Espoon puolella Länsiväylä-lehdessä että Helsingin puolella Helsingin Uutisissa.

Mutta ei niin kiirettä, ettei ehdittäisi yksiä avajaisia viettämään! Kutsumme kaikki lämpimästi tervetulleiksi tutustumaan meihin ja uusiin tiloihimme tiistaina 5.9. klo 10-18. Kahvipannu on kuumana koko päivän ja koko henkilökunta on paikalla tapaamassa vieraita ja tuttuja. Päivän aikana on mahdollista saada pika-arvio oman asuntonsa arvosta ja jutella asuntoasioiden lomassa kaikesta muustakin mukavasta.

Tule siis meille käymään Tapiolan Keskustorniin tiistaina -olisi tosi kiva nähdä!

Yhden ajan loppu

Minulla oli jo lähes valmiina aivan toisenlainen blogikirjoitus. Sellainen ”perinteinen”, missä avasin syksyn markkinointia ja mennyttä kesää. Viime päivien kammottavat uutiset maailmalta ja etenkin Suomeen kohdistunut ensimmäinen terroriteko Turussa asettivat kuitenkin aiemmin kirjoitetut rivit niin mitättömään valoon, etten voinut julkaista sitä blogia.

Suomi on varmasti edelleen yksi Euroopan ja maailman turvallisimpia maita. Se ei kuitenkaan nyt helpota, sillä sydäntä särkee, kun täysin syyttömät joutuvat järjettömän vihateon uhreiksi.

Haluaisin ymmärtää mutta en voi.
Voimia kaikille uhreille ja heidän omaisilleen. Ja kaikille meille.

Rakkaudella
-heidi-

Uuden ajan alku

Tiedättekö sen tunteen, kun mikään ei tunnu menevän niinkuin ajattelit? Kaikki on periaatteessa hyvin mutta asiat vaan eivät loksahda paikalleen.
Omalla kohdallani elämä on mennyt eteenpäin aina suhteellisen luontevasti ja olenkin aina sanonut, että olen syntynyt onnellisten tähtien alla. Kuitenkin minullekin tulee niitä kausia, jolloin huomaa yhtäkkiä olevansa tunteittensa kanssa varsinaisessa suossa.

Näin kävi minulle tänä keväänä. Kaikki oli itse asiassa tosi hyvin mutta toukokuussa aloin olla jo ihan henkisesti loppu. Havahduin kuin syvästä unesta siihen, että hermo oli aivan tiukalla.

Ikä tuo onneksi ilmeisesti sen verran viisautta mukanaan, että havahduttuani pysähdyin oikeasti miettimään syitä olotilaani. Eipä kauaa tarvinnut miettiä… Viimeisen reilun kahden vuoden aikana olen perustanut oman yrityksen, muuttanut, menettänyt läheisiä, tutustunut uuteen mieheen, muuttanut uudelleen, mennyt naimisiin, järjestänyt häät, järjestänyt isot 50-vuotisjuhlat, vanhimmat lapseni ovat muuttaneet pois kotoa, ostanut sijoitusasunnon, remontoinut sen täysin, ostanut uuden kodin ja remontoinut senkin täysin ja muuttanut taas. Siis HALOO???? Kaiken tämän rinnalla olen menestyksekkäästi pyörittänyt firmaani ja tehnyt todellisia myyntiennätyksiä. Niin ja tietysti ollut äiti nuorimmaiselle ja tuore aviovaimo.

Ei siis ihme, että jossain tuntui viiraavan. Varsinkin, kun uuden kodin remontointi ei edennyt suunnitellusti (yllätys!) ja loppuvaiheessa tuli suuria pettymyksiä lupauksiin ja ihmisiin.

Tässä vaiheessa rakas mieheni otti täyden remonttivastuun ja minä otin henkisen aikalisän kaikesta. Lähdin hyvän ystävän kanssa viikoksi Kroatian lämpöön nukkumaan. Kuorsasin autuaasti ensimmäiset 48 tuntia ja sen jälkeen alkoivat aivot taas löytämään uuden vaihteen. Viikon loma ei ole koskaan ollut enemmän paikallaan.

Aikalisän myötä silmäni avautuivat kunnolla ja aloin näkemään taas kirkkaammin. Tein itselleni lupauksen hengittää jatkossa syvempään ja keskittyä olennaiseen. Heitin talviturkin, synkeät ajatukset ja minulle-ei-sopivat ihmiset Adrianmereen ja päätin aloittaa alusta. Puhuin ääneen tavoitteistani ja joku ilmeisesti kuunteli, sillä suunta muuttui.
Sain tehtyä suunnanmuutoksia myös yrityksen toimintatavoissa ja huomasin sen tuovan lisäenergiaa koko tiimille, mikä näkyi välittömästi tuloksessa.

Ja mitä sitten tänään teimme? Osana uutta alkua toimistomme muutti uusiin isompiin tiloihin! Jatkossa meidät löytää Tapiolan Keskustornin 2.kerroksesta, missä meillä on upea uusi toimisto.
Tiimi ihmetteli rentoa asennettani muuton keskellä mutta olen tässä viime aikoina ainakin oppinut valitsemaan muuttofirman oikein 😉
Uuden toimiston remontti ei ole ihan vielä valmis (yllätys!) eli jotain opittavaa taitaa minulla vielä olla…
Tervetuloa siis elokuussa meitä moikkaamaan, kun saadaan paikat kuntoon!

Pikkupikku askelin

Vanha sananlasku ”Sinnikkyys palkitaan” piti taas kutinsa. Olen yli vuoden ajan itsepintaisesti järjestänyt kollegoilleni tilaisuuksia tulla tutustumaan meille myyntiin tulleisiin arvokohteisiin ja vihdoinkin myös media kiinnostui tästä.

Viime viikolla starttasimme myynnin Helsingin Kaivopuistossa hienossa arvoasunnossa ja välittäjäbrunssille saapui peräti kahdeksan välittäjää eri pääkaupunkiseudun toimistoista. Iloksemme myös Iltalehden toimittaja ehti paikalle ja sain tilaisuuden kertoa enemmän konseptistamme.

Tässä linkki itse juttuun:
Heidi Luumi toi Suomeen uuden tavan välittää arvoasuntoja

Arvoasunnot edustavat portfoliossamme pientä osuutta mutta otamme niiden myynnin ja markkinoinnin aivan yhtä vakavasti kuin kaiken muunkin. Suomessa ei vuodessa myydä kovinkaan montaa yli miljoonan euron kotia eli myyntiajat voivat olla kovinkin pitkät. Siksi on hyvä ottaa kaikki keinot käyttöön ja yksi näistä keinoista on kehittää yhteismyyntiä yli toimistorajojen. Isompien ketjujen välittäjät eivät kuulemma vielä ”saa” tulla brunsseillemme mutta ehkä tämäkin tulee jonain päivänä muuttumaan. Kuten sanottu, pikkupikku askelin…

Lisätty 20.7.: kyseinen asunto myytiin viidessä viikossa, tällä kertaa kuitenkin ihan omin avuin. Hieno sulka hattuun!

Menestyksen toinen askel on rakastua työhösi

Kesken ihan tavallisen toimistopäivän sain sähköpostiini tänään ihan uskomattoman meilin Kauppalehdeltä:

”Onnittelut sijoittumisestanne Suomen menestyneimpien yritysten joukkoon!
Suomalaisista yrityksistä vain noin 5% on oikeutettu Menestyjä-sertifikaattiin. Nämä yritykset ovat saaneet Kauppalehti Tietopalveluiden analyysiyksikön Balance Consultingin Menestyjäluokituksessa vähintään 50 pistettä. Menestyjäluokitus edellyttää, että yritys kuuluu taloudellisen suorituskykynsä perusteella sekä koko maan että oman toimialansa parhaimmistoon. Luokitus mittaa yritysten taloudellista suorituskykyä: kasvua, kannattavuutta, tulosta, maksuvalmiutta, vakavaraisuutta sekä riskinsietokykyä.”

Onneksi koko tiimi sattui olemaan paikalla ja sain lukea tämän tuoreeltaan kaikille. Siis että vasta toisena toimintavuotenamme meidät noteerataan koko Suomen ja kiinteistönvälitysalan 5% parhaimmistoon?? Kyllä meni iho kananlihalle!!

Rauhoituttuani aloin analysoimaan lukemaani. Luvut ovat lukuja ja niiden takana on monta asiaa.
Ensin se kaikista tärkein eli ihmiset ympärilläni.
Sanoin yhdessä haastattelussa pari viikkoa sitten, että yritys on täsmälleen yhtä hyvä kuin sen henkilöstö ja siitähän tässä meilläkin on kysymys. Motivoituneet, ahkerat ja positiiviset ihmiset, jotka rakentavat vankan kivijalan yritykseni toiminnalle. Love you Linda, Mari, Tiina, Leena ja Veli.

Toiseksi pääsee rakkaus omaan työhönsä. Yksin toimiessani tämä oli listani ykkösenä mutta nykyään omaa toimistoa pyörittäessä on ”tippunut” toiselle sijalle.
Jokainen päivä, jokainen kuukausi ja jokainen vuosi saamme tehdä tätä superantoisaa ja supervaikeaa työtä mitä rakastamme sydämen pohjasta. Vain siitä voi aidosti syntyä jotain sellaista, minkä ansiosta asiakkaamme kiittävät meitä spontaanisti aina vaan uudelleen.

Kolmantena on tinkimätön ammattitaito. Mitään työvaihetta ei tehdä välinpitämättömästi tai ”sinne päin”. Aina emme voi kilpailla välityspalkkion suuruudella mutta laadulla varmasti voimme ja sillä haluamme erottautua jatkossakin. On käsittämättömän hieno tunne, kun oma visio on pyörähtänyt todellisuudeksi!

Täytin reilu kuukausi sitten pyöreät 50 vuotta ja tämä tunnustus laskettakoon vielä yhdeksi syntymäpäivälahjaksi.
KIITOS KIITOS KIITOS!

(Jokaisen menestyneen naisen takana on luonnollisesti myös kotijoukot,
oma excel-mieheni ❤️ )

Parasta juuri nyt

Sain tänään herätä aurinkoiseen lauantaiaamuun sydäntä lämmittävällä tavalla. Asiakkaamme oli lähettänyt eilisten kiinteistökauppojen siivittämänä kiitoksensa sähköpostitse ja heidän luvallaan saan julkaista sen muidenkin luettavaksi. Juuri tästä tässä työssä on kyse.

”Tervehdys Heidi ja Veli ja terveiset muulle tiimille.

Olette tehneet kahden perheen unelmista totta!
Kaunis kiitos siitä.

Ostajamme löysivät itselleen ihanan kodin teidän ansiosta.
Meidän kaukainen unelma valkoisesta kivitalosta toteutui myös.

Ennen kaikkea haluan kiittää Teitä siitä miten Te työnne hoidatte.
Te olette juuri oikeanlaisia ihmisiä järjestämään ihmisien tärkeimpiä asioita Koteja.

Tässä nyt loppuun kunnialla saatetussa kotimme vaihdossa näimme kaksi varsin erilaista ääripäätä. Mielestäni kiinteistön välitysala ei saisi missään tapauksessa olla kylmää businesta, vaan inhimillistä asiakaspalvelua. Silloin kuin ihmiset perheineen tekee elämänsä suurimpia päätöksiä kaiken sen epävarmuuden ja myös tietämättömyyden keskellä, he tarvitsevat ihmisiä miltä saa asiantuntevaa tukea ja heihin voi luottaa.

Te hyvät MaisonLuumi ihmiset olette aivan ihania, luotettavia ja asiakasta kunnioittavia asiantuntijoita.

Olen erittäin kiitollinen ja äärimmäisen ylpeä Teistä.

Upeaa kevään jatkoa

T. Annika ja Teppo

PS. Voitte olla varmoja että piiskaan teitä töihin suosituksillani ja vastatkaa puhelimeen kun olemme seuraavaksi vaihtamassa kotia.”

Olen aivan mykistynyt. Miten onnekas voi ihminen olla, kun saa tehdä rakastamaansa työtä ja onnistua siinä?
Tämän viestin voimaannuttamana kohti kevään uusia koitoksia!

Ketjut keikkuen menevi!

Se on 100 päivää juhannukseen eli talvi on minun osaltani taputeltu!
Tämän talven tulen muistamaan onnistuneiden asuntokauppaketjujen aikana. Jokainen asuntokauppa vaatii välittäjältä tarkkuutta ja ammattitaitoa mutta todellista sosiaalista pelisilmää tarvitaan siinä vaiheessa, kun kyseessä on asuntokauppaketju. Pähkinänkuoressahan tämä tarkoittaa esimerkiksi tätä:
Asiakas A haluaa ostaa asunnon asiakas B:ltä mutta oma asunto on myymättä. Kauppahinnasta sovitaan ehdollisen tarjouksen puitteissa ja laitetaan A:n asunto markkinoille. B:n koti pysyy edelleen myynnissä eli A joutuu jännittämään, tuleeko asiakas C yllättäen paikalle ja tekee käteistarjouksen B:n asunnosta. Hyvin todennäköisesti A:n asuntoon löytyy ostajaehdokas D, jolla on myös oma asunto myymättä. Sama pyöritys käydään läpi ja startataan D:n asunnon markkinointi.
”Pahimmassa” tapauksessa ketjussa on jopa 5-6 perhettä ja kaikki on kiinni ketjun alkupäästä, johon odotetaan sitä ensimmäistä käteisostajaa. Onneksi yleensä myytävien asuntojen koko pienenee alaspäin mennessä ja myynti helpottuu.

Näitä tilanteita pääsimme tänäkin talvena todistamaan ja toteuttamaan asiakkaittemme unelmia oikein ketjutolkulla. Totuuden nimissä on sanottava, että kokenutkin välittäjä joutuu pitämään kielen keskellä suuta, kun vastaanottaa esim. perhe E:n ostotarjousta. Pelkkä myyntihinta kun ei enää riitä raamiksi kaupalle. Pitää muistaa kaikkien ketjussa olijoiden maksuaikataulut sekä jokaisen asunnon vapautumishetki. Jälkeenpäin niitä on hankala alkaa junailemaan uudelleen ja siksi kaiken on mentävä kerralla oikein. Mutta kieltämättä on aika voittajaolo, kun perhe A laittaa onnellisena nimet kauppakirjaan ja ketju on maalissa. Ja taas voi sanoa: Rakastan työtäni!

Olipa kerran remontti

Päätinpä sitten ostaa viime joulukuussa sijoitusasunnon. Ja vielä sellaisen ns. pommin, mikä vaati täydellisen remontin.
Alueen valinta oli helppo eli Lauttasaari. Kohteenkin valinta oli helppoa, koska osaan tehdä nopeita päätöksiä. (Ei ne aina oikeita ole mutta ainakin asioissa päästään eteenpäin.) Katsoin perjantaina alueen tarjonnan, valitsin mielestäni parhaimman ja sunnuntaiesittelyn jälkeen tein tarjouksen. Siihen asti kaikki hyvin.
Nyt näin kolme kuukautta myöhemmin, asunto remontoituna, toivoisin, että tarina jatkuisi tästä toisin. Mutta ei.

Ensimmäinen remonttimies lupasi oikein kirjallisesti, että asunto on valmis tammikuun loppuun mennessä ennen kuin hän siirtyy seuraavalle työmaalle. Mahtavaa, hommiin vaan! Annoin vapauden tehdä töitä rauhassa enkä vahtinut jokaista työvaihetta -olihan kyseessä ns. luottokaveri. Kun h-hetki koitti, hävisi kaveri ja jätti työmaan kesken. Siis kirjaimellisesti totaalisen kesken. Olin siinä vaiheessa täysin hämmentynyt tilanteesta.
Mihin on kadonnut sellainen tapa kuin ”Annettujen lupausten pitäminen”? Tai edes lause ”Olen pahoillani”? Itse kun kuitenkin pidin oman osuuteni sopimuksesta eli maksoin laskut kiltisti.

Vaihe 2 tarkoitti uuden porukan hyppäämistä remmiin. Lupasivat kolmen miehen tiimin hoitavan urakan loppuun 1,5 viikossa. Kuinkas ollakaan, ensimmäinen viikko menikin yllättäen aikaisemman kaverin virheiden korjaamiseen (?) ja sen jälkeen reilu kaksi viikkoa tehtiin pitkää päivää. Tuloksena valmis työosuus ja hermeettinen lasku.

Vaihe 3 oli puusepän viimeistelytyöt, joihin piti mennä ”joitakin päiviä”. Dead-line siirtyi joka päivä eteenpäin ja työvaiheiden eteneminen oli kuin hidastetusta elokuvasta. Kun yritin saada tekemiseen vauhtia, oli vastaustyyli vähättelevää tähän tyyliin (ja nämä ovat siis aitoja tekstiviestejä): ”Nyt Heidi vielä kärsivällisyyttä pari kolme päivää niin kaikki ok” ”Ota Heidi aikalisä ja ajattele positiivisesti vaikka aikataulu pettää helvetisti”. Puuseppä oli yleensä työmaalla klo 9-13 mutta ”parhaamme olemme tehneet”. SIIS ETTÄ MITÄ???

Näin paljon savua ei ole korvista tursunnut taas vähään aikaan. Jos itse tekisin työni vastaavalla tavalla, ei minulla olisi töitä. Miten yhdelläkään yrittäjällä voi olla varaa toimia näin? Putki- ja sähkömiehet olivat muita täsmällisempiä mutta kommunikaation puute oli aivan käsittämätöntä.
Kaiken kaikkiaan erittäin hyvä -ja kallis- opetus huoneistoremontista. Tämän jälkeen suhtaudun niihin aivan uudella asenteella ja osaan kertoa omille asiakkaillenikin mitä kannattaa tehdä ja mitä ei. Mutta se on varma, että jatkossa keskityn ihan vaan tähän asuntojen myymiseen.