Yhden ajan loppu

Minulla oli jo lähes valmiina aivan toisenlainen blogikirjoitus. Sellainen ”perinteinen”, missä avasin syksyn markkinointia ja mennyttä kesää. Viime päivien kammottavat uutiset maailmalta ja etenkin Suomeen kohdistunut ensimmäinen terroriteko Turussa asettivat kuitenkin aiemmin kirjoitetut rivit niin mitättömään valoon, etten voinut julkaista sitä blogia.

Suomi on varmasti edelleen yksi Euroopan ja maailman turvallisimpia maita. Se ei kuitenkaan nyt helpota, sillä sydäntä särkee, kun täysin syyttömät joutuvat järjettömän vihateon uhreiksi.

Haluaisin ymmärtää mutta en voi.
Voimia kaikille uhreille ja heidän omaisilleen. Ja kaikille meille.

Rakkaudella
-heidi-

Uuden ajan alku

Tiedättekö sen tunteen, kun mikään ei tunnu menevän niinkuin ajattelit? Kaikki on periaatteessa hyvin mutta asiat vaan eivät loksahda paikalleen.
Omalla kohdallani elämä on mennyt eteenpäin aina suhteellisen luontevasti ja olenkin aina sanonut, että olen syntynyt onnellisten tähtien alla. Kuitenkin minullekin tulee niitä kausia, jolloin huomaa yhtäkkiä olevansa tunteittensa kanssa varsinaisessa suossa.

Näin kävi minulle tänä keväänä. Kaikki oli itse asiassa tosi hyvin mutta toukokuussa aloin olla jo ihan henkisesti loppu. Havahduin kuin syvästä unesta siihen, että hermo oli aivan tiukalla.

Ikä tuo onneksi ilmeisesti sen verran viisautta mukanaan, että havahduttuani pysähdyin oikeasti miettimään syitä olotilaani. Eipä kauaa tarvinnut miettiä… Viimeisen reilun kahden vuoden aikana olen perustanut oman yrityksen, muuttanut, menettänyt läheisiä, tutustunut uuteen mieheen, muuttanut uudelleen, mennyt naimisiin, järjestänyt häät, järjestänyt isot 50-vuotisjuhlat, vanhimmat lapseni ovat muuttaneet pois kotoa, ostanut sijoitusasunnon, remontoinut sen täysin, ostanut uuden kodin ja remontoinut senkin täysin ja muuttanut taas. Siis HALOO???? Kaiken tämän rinnalla olen menestyksekkäästi pyörittänyt firmaani ja tehnyt todellisia myyntiennätyksiä. Niin ja tietysti ollut äiti nuorimmaiselle ja tuore aviovaimo.

Ei siis ihme, että jossain tuntui viiraavan. Varsinkin, kun uuden kodin remontointi ei edennyt suunnitellusti (yllätys!) ja loppuvaiheessa tuli suuria pettymyksiä lupauksiin ja ihmisiin.

Tässä vaiheessa rakas mieheni otti täyden remonttivastuun ja minä otin henkisen aikalisän kaikesta. Lähdin hyvän ystävän kanssa viikoksi Kroatian lämpöön nukkumaan. Kuorsasin autuaasti ensimmäiset 48 tuntia ja sen jälkeen alkoivat aivot taas löytämään uuden vaihteen. Viikon loma ei ole koskaan ollut enemmän paikallaan.

Aikalisän myötä silmäni avautuivat kunnolla ja aloin näkemään taas kirkkaammin. Tein itselleni lupauksen hengittää jatkossa syvempään ja keskittyä olennaiseen. Heitin talviturkin, synkeät ajatukset ja minulle-ei-sopivat ihmiset Adrianmereen ja päätin aloittaa alusta. Puhuin ääneen tavoitteistani ja joku ilmeisesti kuunteli, sillä suunta muuttui.
Sain tehtyä suunnanmuutoksia myös yrityksen toimintatavoissa ja huomasin sen tuovan lisäenergiaa koko tiimille, mikä näkyi välittömästi tuloksessa.

Ja mitä sitten tänään teimme? Osana uutta alkua toimistomme muutti uusiin isompiin tiloihin! Jatkossa meidät löytää Tapiolan Keskustornin 2.kerroksesta, missä meillä on upea uusi toimisto.
Tiimi ihmetteli rentoa asennettani muuton keskellä mutta olen tässä viime aikoina ainakin oppinut valitsemaan muuttofirman oikein 😉
Uuden toimiston remontti ei ole ihan vielä valmis (yllätys!) eli jotain opittavaa taitaa minulla vielä olla…
Tervetuloa siis elokuussa meitä moikkaamaan, kun saadaan paikat kuntoon!

Pikkupikku askelin

Vanha sananlasku ”Sinnikkyys palkitaan” piti taas kutinsa. Olen yli vuoden ajan itsepintaisesti järjestänyt kollegoilleni tilaisuuksia tulla tutustumaan meille myyntiin tulleisiin arvokohteisiin ja vihdoinkin myös media kiinnostui tästä.

Viime viikolla starttasimme myynnin Helsingin Kaivopuistossa hienossa arvoasunnossa ja välittäjäbrunssille saapui peräti kahdeksan välittäjää eri pääkaupunkiseudun toimistoista. Iloksemme myös Iltalehden toimittaja ehti paikalle ja sain tilaisuuden kertoa enemmän konseptistamme.

Tässä linkki itse juttuun:
Heidi Luumi toi Suomeen uuden tavan välittää arvoasuntoja

Arvoasunnot edustavat portfoliossamme pientä osuutta mutta otamme niiden myynnin ja markkinoinnin aivan yhtä vakavasti kuin kaiken muunkin. Suomessa ei vuodessa myydä kovinkaan montaa yli miljoonan euron kotia eli myyntiajat voivat olla kovinkin pitkät. Siksi on hyvä ottaa kaikki keinot käyttöön ja yksi näistä keinoista on kehittää yhteismyyntiä yli toimistorajojen. Isompien ketjujen välittäjät eivät kuulemma vielä ”saa” tulla brunsseillemme mutta ehkä tämäkin tulee jonain päivänä muuttumaan. Kuten sanottu, pikkupikku askelin…

Lisätty 20.7.: kyseinen asunto myytiin viidessä viikossa, tällä kertaa kuitenkin ihan omin avuin. Hieno sulka hattuun!

Menestyksen toinen askel on rakastua työhösi

Kesken ihan tavallisen toimistopäivän sain sähköpostiini tänään ihan uskomattoman meilin Kauppalehdeltä:

”Onnittelut sijoittumisestanne Suomen menestyneimpien yritysten joukkoon!
Suomalaisista yrityksistä vain noin 5% on oikeutettu Menestyjä-sertifikaattiin. Nämä yritykset ovat saaneet Kauppalehti Tietopalveluiden analyysiyksikön Balance Consultingin Menestyjäluokituksessa vähintään 50 pistettä. Menestyjäluokitus edellyttää, että yritys kuuluu taloudellisen suorituskykynsä perusteella sekä koko maan että oman toimialansa parhaimmistoon. Luokitus mittaa yritysten taloudellista suorituskykyä: kasvua, kannattavuutta, tulosta, maksuvalmiutta, vakavaraisuutta sekä riskinsietokykyä.”

Onneksi koko tiimi sattui olemaan paikalla ja sain lukea tämän tuoreeltaan kaikille. Siis että vasta toisena toimintavuotenamme meidät noteerataan koko Suomen ja kiinteistönvälitysalan 5% parhaimmistoon?? Kyllä meni iho kananlihalle!!

Rauhoituttuani aloin analysoimaan lukemaani. Luvut ovat lukuja ja niiden takana on monta asiaa.
Ensin se kaikista tärkein eli ihmiset ympärilläni.
Sanoin yhdessä haastattelussa pari viikkoa sitten, että yritys on täsmälleen yhtä hyvä kuin sen henkilöstö ja siitähän tässä meilläkin on kysymys. Motivoituneet, ahkerat ja positiiviset ihmiset, jotka rakentavat vankan kivijalan yritykseni toiminnalle. Love you Linda, Mari, Tiina, Leena ja Veli. Lupaan pitää teistä hyvää huolta jatkossakin.

Toiseksi pääsee rakkaus omaan työhönsä. Yksin toimiessani tämä oli listani ykkösenä mutta nykyään omaa toimistoa pyörittäessä on ”tippunut” toiselle sijalle.
Jokainen päivä, jokainen kuukausi ja jokainen vuosi saamme tehdä tätä superantoisaa ja supervaikeaa työtä mitä rakastamme sydämen pohjasta. Vain siitä voi aidosti syntyä jotain sellaista, minkä ansiosta asiakkaamme kiittävät meitä spontaanisti aina vaan uudelleen.

Kolmantena on tinkimätön ammattitaito. Mitään työvaihetta ei tehdä välinpitämättömästi tai ”sinne päin”. Aina emme voi kilpailla välityspalkkion suuruudella mutta laadulla varmasti voimme ja sillä haluamme erottautua jatkossakin. On käsittämättömän hieno tunne, kun oma visio on pyörähtänyt todellisuudeksi!

Täytin reilu kuukausi sitten pyöreät 50 vuotta ja tämä tunnustus laskettakoon vielä yhdeksi syntymäpäivälahjaksi.
KIITOS KIITOS KIITOS!

(Jokaisen menestyneen naisen takana on luonnollisesti myös kotijoukot,
oma excel-mieheni ❤️ )

Parasta juuri nyt

Sain tänään herätä aurinkoiseen lauantaiaamuun sydäntä lämmittävällä tavalla. Asiakkaamme oli lähettänyt eilisten kiinteistökauppojen siivittämänä kiitoksensa sähköpostitse ja heidän luvallaan saan julkaista sen muidenkin luettavaksi. Juuri tästä tässä työssä on kyse.

”Tervehdys Heidi ja Veli ja terveiset muulle tiimille.

Olette tehneet kahden perheen unelmista totta!
Kaunis kiitos siitä.

Ostajamme löysivät itselleen ihanan kodin teidän ansiosta.
Meidän kaukainen unelma valkoisesta kivitalosta toteutui myös.

Ennen kaikkea haluan kiittää Teitä siitä miten Te työnne hoidatte.
Te olette juuri oikeanlaisia ihmisiä järjestämään ihmisien tärkeimpiä asioita Koteja.

Tässä nyt loppuun kunnialla saatetussa kotimme vaihdossa näimme kaksi varsin erilaista ääripäätä. Mielestäni kiinteistön välitysala ei saisi missään tapauksessa olla kylmää businesta, vaan inhimillistä asiakaspalvelua. Silloin kuin ihmiset perheineen tekee elämänsä suurimpia päätöksiä kaiken sen epävarmuuden ja myös tietämättömyyden keskellä, he tarvitsevat ihmisiä miltä saa asiantuntevaa tukea ja heihin voi luottaa.

Te hyvät MaisonLuumi ihmiset olette aivan ihania, luotettavia ja asiakasta kunnioittavia asiantuntijoita.

Olen erittäin kiitollinen ja äärimmäisen ylpeä Teistä.

Upeaa kevään jatkoa

T. Annika ja Teppo

PS. Voitte olla varmoja että piiskaan teitä töihin suosituksillani ja vastatkaa puhelimeen kun olemme seuraavaksi vaihtamassa kotia.”

Olen aivan mykistynyt. Miten onnekas voi ihminen olla, kun saa tehdä rakastamaansa työtä ja onnistua siinä?
Tämän viestin voimaannuttamana kohti kevään uusia koitoksia!

Ketjut keikkuen menevi!

Se on 100 päivää juhannukseen eli talvi on minun osaltani taputeltu!
Tämän talven tulen muistamaan onnistuneiden asuntokauppaketjujen aikana. Jokainen asuntokauppa vaatii välittäjältä tarkkuutta ja ammattitaitoa mutta todellista sosiaalista pelisilmää tarvitaan siinä vaiheessa, kun kyseessä on asuntokauppaketju. Pähkinänkuoressahan tämä tarkoittaa esimerkiksi tätä:
Asiakas A haluaa ostaa asunnon asiakas B:ltä mutta oma asunto on myymättä. Kauppahinnasta sovitaan ehdollisen tarjouksen puitteissa ja laitetaan A:n asunto markkinoille. B:n koti pysyy edelleen myynnissä eli A joutuu jännittämään, tuleeko asiakas C yllättäen paikalle ja tekee käteistarjouksen B:n asunnosta. Hyvin todennäköisesti A:n asuntoon löytyy ostajaehdokas D, jolla on myös oma asunto myymättä. Sama pyöritys käydään läpi ja startataan D:n asunnon markkinointi.
”Pahimmassa” tapauksessa ketjussa on jopa 5-6 perhettä ja kaikki on kiinni ketjun alkupäästä, johon odotetaan sitä ensimmäistä käteisostajaa. Onneksi yleensä myytävien asuntojen koko pienenee alaspäin mennessä ja myynti helpottuu.

Näitä tilanteita pääsimme tänäkin talvena todistamaan ja toteuttamaan asiakkaittemme unelmia oikein ketjutolkulla. Totuuden nimissä on sanottava, että kokenutkin välittäjä joutuu pitämään kielen keskellä suuta, kun vastaanottaa esim. perhe E:n ostotarjousta. Pelkkä myyntihinta kun ei enää riitä raamiksi kaupalle. Pitää muistaa kaikkien ketjussa olijoiden maksuaikataulut sekä jokaisen asunnon vapautumishetki. Jälkeenpäin niitä on hankala alkaa junailemaan uudelleen ja siksi kaiken on mentävä kerralla oikein. Mutta kieltämättä on aika voittajaolo, kun perhe A laittaa onnellisena nimet kauppakirjaan ja ketju on maalissa. Ja taas voi sanoa: Rakastan työtäni!

Olipa kerran remontti

Päätinpä sitten ostaa viime joulukuussa sijoitusasunnon. Ja vielä sellaisen ns. pommin, mikä vaati täydellisen remontin.
Alueen valinta oli helppo eli Lauttasaari. Kohteenkin valinta oli helppoa, koska osaan tehdä nopeita päätöksiä. (Ei ne aina oikeita ole mutta ainakin asioissa päästään eteenpäin.) Katsoin perjantaina alueen tarjonnan, valitsin mielestäni parhaimman ja sunnuntaiesittelyn jälkeen tein tarjouksen. Siihen asti kaikki hyvin.
Nyt näin kolme kuukautta myöhemmin, asunto remontoituna, toivoisin, että tarina jatkuisi tästä toisin. Mutta ei.

Ensimmäinen remonttimies lupasi oikein kirjallisesti, että asunto on valmis tammikuun loppuun mennessä ennen kuin hän siirtyy seuraavalle työmaalle. Mahtavaa, hommiin vaan! Annoin vapauden tehdä töitä rauhassa enkä vahtinut jokaista työvaihetta -olihan kyseessä ns. luottokaveri. Kun h-hetki koitti, hävisi kaveri ja jätti työmaan kesken. Siis kirjaimellisesti totaalisen kesken. Olin siinä vaiheessa täysin hämmentynyt tilanteesta.
Mihin on kadonnut sellainen tapa kuin ”Annettujen lupausten pitäminen”? Tai edes lause ”Olen pahoillani”? Itse kun kuitenkin pidin oman osuuteni sopimuksesta eli maksoin laskut kiltisti.

Vaihe 2 tarkoitti uuden porukan hyppäämistä remmiin. Lupasivat kolmen miehen tiimin hoitavan urakan loppuun 1,5 viikossa. Kuinkas ollakaan, ensimmäinen viikko menikin yllättäen aikaisemman kaverin virheiden korjaamiseen (?) ja sen jälkeen reilu kaksi viikkoa tehtiin pitkää päivää. Tuloksena valmis työosuus ja hermeettinen lasku.

Vaihe 3 oli puusepän viimeistelytyöt, joihin piti mennä ”joitakin päiviä”. Dead-line siirtyi joka päivä eteenpäin ja työvaiheiden eteneminen oli kuin hidastetusta elokuvasta. Kun yritin saada tekemiseen vauhtia, oli vastaustyyli vähättelevää tähän tyyliin (ja nämä ovat siis aitoja tekstiviestejä): ”Nyt Heidi vielä kärsivällisyyttä pari kolme päivää niin kaikki ok” ”Ota Heidi aikalisä ja ajattele positiivisesti vaikka aikataulu pettää helvetisti”. Puuseppä oli yleensä työmaalla klo 9-13 mutta ”parhaamme olemme tehneet”. SIIS ETTÄ MITÄ???

Näin paljon savua ei ole korvista tursunnut taas vähään aikaan. Jos itse tekisin työni vastaavalla tavalla, ei minulla olisi töitä. Miten yhdelläkään yrittäjällä voi olla varaa toimia näin? Putki- ja sähkömiehet olivat muita täsmällisempiä mutta kommunikaation puute oli aivan käsittämätöntä.
Kaiken kaikkiaan erittäin hyvä -ja kallis- opetus huoneistoremontista. Tämän jälkeen suhtaudun niihin aivan uudella asenteella ja osaan kertoa omille asiakkaillenikin mitä kannattaa tehdä ja mitä ei. Mutta se on varma, että jatkossa keskityn ihan vaan tähän asuntojen myymiseen.

Nyt se tapahtui!

Vihdoinkin!! Kauppa oikeasti kääntyi nousuun ja ostajat ovat liikkeellä! Olemme tammikuun alkupäivien aikana myyneet jo 12 asuntoa, mikä tarkoittaa sitä, että ensimmäistä kertaa moneen vuoteen iso osa ”varastoamme” on ikäänkuin pyörähtänyt ympäri muutamassa viikossa. Aivan hurjaa ja aivan mahtavaa!

Moni miettii varmaan oikeaa ajoitusta kevään sesonkiin ja kerrankin voin suoraan sanoa, että se aika on nyt.
Tiimissämme on kolme huippuvälittäjää ja olemme kaikki täynnä virtaa ja motivaatiota. Tarvitsemme taustatöihin viikon verran aikaa ja sen jälkeen asuntonne on myynnissä parhaaseen mahdolliseen aikaan parhaissa mahdollisissa käsissä.

Nyt ei siis kannata odotella pidempää, koska kevätsesonki on täällä! Myydään teidän asuntonne pois ennen kuin muut ehtivät reagoida 🙂

Kuka näitä laskee?

Numerot.
Ehkä ei kannattaisi näin ”toimitusjohtajana” tunnustaa ääneen mutta en ole lainkaan numeroihmisiä. Johdan tätä yritystäni sydämellä ja intuitiolla toivoen parasta.

Kerran vuodessa on kuitenkin minunkin hyvä pysähtyä lukujen ääreen ja katsoa, missä oikeasti mennään. Ja kyllä näitä lukuja kehtaa katsoa…
Numero kaksi (2): Maison Luumin oma toimisto täyttää tänään kaksi vuotta.
Numero sata (100): Myimme viime vuonna noin sata asuntoa.
Numero miljoona (1 000 000): Teimme näiden kauppojen myötä yli miljoonan liikevaihdon.
Numero neljäkymmentäkaksi (42): Ylitimme budjetin 42:lla prosentilla.

Tavoitteemme vuodelle 2016 oli kova, 14% yli viime vuoden loistavan startin.
Kovan tavoitteen asettaminen oli realistista, koska tiimini on poikkeuksellinen. Meillä on yhteinen ammatillinen tavoite, jossa kiteytyy rakkaus omaan työhönsä ja halu todistaa omat myyntitaitonsa. Sitähän varten meihin otetaan yhteyttä: ”Myykää asuntomme!”
Vuositavoitteen asettaminen käynnistää kaikissa meissä viidessä naisessa kipinän, joka pitää yllä aivan uskomatonta yhteishenkeä. Jokainen meistä tekee aina kaikkensa, että toimeksiantajamme kokevat olevansa parhaissa mahdollisissa käsissä.
Kauppaa tehtiin meillä vuonna 2016 enemmän kuin toisaalla ja tästä yksinkertaisesta syystä ylitimme tavoitteemme kirkkaasti.

Vuosi 2017 aloitetaan innostavasti ja odottavasti, kun tiimiimme hyppää sen ensimmäinen ”uros”. Ennen sitä kävimme kuitenkin vielä naisten kesken keräämässä poweria tulevaan vuoteemme Irlannista, Dublinin sykkeestä. Kuvan Molly Malone oli oman aikansa työjuhta ja vaikka ajat ovat tuosta muuttuneet, on kaiken menestyksen takana edelleen kova työ. Siksipä kuvateksti voisi olla: Molly vs Luumin enkelit.
Molly olisi ylpeä meistä ja niin olen minäkin.
Hyvää uutta vuotta 2017 ❤️ Ja onnea Maison Luumi 2v.❤️