Joulurauhaa ja rakkautta tulevalle vuodelle!

Kun rakkaus ja taito yhdistyvät, syntyy mestariteos.
Tätä laadun jalokiveä olemme vaalineet tänäkin vuonna ja kiitämme kaikkia asiakkaitamme siitä luottamuksesta, jonka saimme jälleen lähes sadan asuntokaupan myötä.

Teemme jatkossakin kaikemme, että saatte meiltä alan parasta asiakaspalvelua ja vastuullista kiinteistönvälitystä. Tämän lupauksen annamme taas uudelle vuodelle 2019.

Rakkaudentäyteistä joulun aikaa toivottaen
Heidi ja Luumin tontut ❤️

Onneksi olkoon, sä sait potkut!

Olipa suorastaan piinaavaa seurata viimeisintä Diilin tuotantokautta. Siinä oli kyllä paketti sellaista huttua, että jos omaa historiaa kyseisessä leikissä ei olisi ollut, niin mieluummin olisin katsonut ihan vaikka Hauskimpia kotivideoita.

Tämä oli siis Hjalliksen kolmas tuotantokausi. Ei ole varmaan kenellekään epäselvää, miten aikaisemman kahden ”huippu”projektin kävi. Kumpikin case (Sipoonranta & Hanko) oli suorastaan katastrofi ja molemmat kisan voittajat saivat aika nopeasti palata entisiin hommiinsa. Silti uuteen kisaan haki innokkaita kirkassilmäisiä kokelaita, jotka oikeasti kuvittelevat tarjolla olevan jotain hienoa. Sen antaa kuitenkin jotenkin helpommin anteeksi, koska tosi-tv:n myötä saatava mahdollinen tunnettuus kiinnostaa monia.

Toista oli tämä tuotanto: formaatti oli kova juttu melkein kymmenen vuotta sitten mutta tämä viimeisin versio oli säälittävä versio aikaisemmasta. Vaalien alla annettiin ruutuaikaa julkisuudesta nauttiville isä-poika-Harkimoille, jotka myhäilivät matkalla studiosta kotiin.
Siinä on muuten sellainen perhe, joiden kotivideoita en todellakaan haluaisi katsoa…(#nauraaomallevitsilleen)
Ymmärrän kyllä, miksi he lähtivät ohjelmaan mutta en millään tajua, miten joku osti enää idean. Huoh, taidan jatkossakin seurata vaan ulkomaisia kokkiohjelmia.

Kaikkien näiden vuosien jälkeen voin rehellisesti olla aidosti kiitollinen silloisesta häviöstä/hopeasijasta. Ja tämän haluan sanoa erityisesti nyt toiseksi jääneelle Helenalle: hetken saattaa kirpaista mutta hyvin todennäköisesti muutaman vuoden kuluttua tunnet itsesi voittajaksi. Sinullakin voi olla silloin unelmiesi työpaikka maailman hienoimman tiimin kanssa. Älä siis huoli. Soittele, jos oikein potuttaa 🙂

Etsivä löytää

Lauttasaari on ihana paikka asua. Voin sanoa tämän lähes koko elämäni kokemuksella, sillä muutamaa syrjähyppyä lukuun ottamatta olen asunut tällä ”Onnellisten saarella” aina.
Moni muukin on huomannut saman asian ja sen myötä saaren asuntomarkkina on ollut jo pitkään ylikuumentunut. Kysyntä ylittää tarjonnan lähes kaikissa kokoluokissa ja ostajien on oltava nopeita.

Näin kävi taas pari viikkoa sitten kauniissa Lauttasaaren kaksiossa, mistä tuli heti ensiesittelyssä useampi tarjous ja asunto myytiin yli pyyntihintaan. Asiaa jäi harmittelemaan yksi täydenrahan-tarjouksen tehnyt asiakas, jonka kanssa mietittiin ratkaisua asiaan ja päädyimme etenemään toisella tavalla eli ostotoimeksiannon kautta.

Ostotoimeksianto on moderni ja riskitön tapa löytää uusi koti ns. tiskin alta. Maailmalla on hyvinkin tavallista, että ostajilla on oma välittäjänsä mutta meillä asiakkaat eivät ole ihan vielä tosissaan tätä vaihtoehtoa hyödyntäneet.
Prosessi on selkeä: tehdään sopimus, määritellään hakukriteerit ja välittäjä heittää ns. verkot veteen. Nyt esimerkiksi tässä Lauttasaaren tapauksessa laitoin ilmoituksen paikallislehteen, mikä poiki heti useamman yhteydenoton. Huomenna lähdemme asiakkaani kanssa katsomaan koteja, mitkä eivät ole vielä julkisessa myynnissä ja ehkä sitä kautta hän löytää itselleen uuden kodin. Kaupan syntyessä me hoidamme lakisääteisen byrokratian ja ostaja maksaa sovitun välityspalkkion.

Suosittelen lämpimästi kokeilemaan tätä tapaa, jos tuntuu siltä, että sitä oikeaa ei markkinoilta tunnu löytyvän. Realistiset kriteerit on tietysti hyvä pitää kirkkaana mielessä. Paraskaan välittäjä ei välttämättä löydä sitä
”4-5h+k+s+takka+p+autotalli
+maalämpö+rempattehty+merinäköala
+max400000€ -yhtälöä” edes Hesarin etusivun kautta 😉

Sinnikkyys palkitaan

Syyskausi on nyt virallisesti avattu!
Tänään pidettiin syksyn ensimmäinen välittäjäbrunssi, paikkana Espoon Tillinmäki. Aurinko paistoi ihanasti pilvien välistä, kun autot kaarsivat ylös upealle kukkulalle valkoisen omakotitalon pihaan. Pikkusuolaiset olivat tarjolla ja kuohuvat lasissa eli elämä mallillaan kaikin puolin.

Kiinteistönvälittäjillä itsellään on jostain syystä sellainen harhakäsitys, että on jotenkin hienompaa, jos pääsee myymään kalliita asuntoja. Olen pahoillani, jos joudun rikkomaan tämän fantasian mutta kun ei niitä noin vain myydä. Myyntiajat ovat usein pitkiä ja kohderyhmä pieni. Juuri siksi järjestämme näihin arvokohteisiimme ennakkoesittelyn, mihin kutsumme laajan välittäjäverkostomme. Uskon yhteistyön voimaan ja siihen, että välittäjien yhteistyö on myös toimeksiantajamme etu. Tämä ei valitettavasti ole vielä ihan yleinen asenne alalla mutta nykyään sentään kaikkien näiden vuosien jälkeen jokaiselle brunssille tulee joku 😉

Tämän päiväistä taloa oli taas ilo esitellä ja ensi viikolla pyörähtää sitten virallinen markkinointi päälle. Tervetuloa syksy!

Stailauksen monet kasvot

Harva asia on kiinteistönvälityksessä muuttunut niin nopeasti kuin valokuviin panostaminen. Yksikään asiakkaitaan arvostava välittäjä ei ota enää kuvia omalla kännykällään vaan ulkoistaa kuvien oton ammattilaisen käsiin. Syy tähän on aivan yksinkertainen: ostajat käyttäytyvät nimittäin nettiportaaleissa kuin Tinderissä. Jos kohteen kuva (eli ensivaikutelma) ei miellytä niin sutaistaan vasemmalle ja tilanne on ohi. Siinä ei paljon maalämpö ja tehdyt remontit auta.

Arki on arkea ihan kaikille ja hyvin harvan koti on kuin sisustuslehdistä.
Tästä esimerkkinä lähes-aikuisen-poikani huone muutama vuosi sitten, kun tulin töistä kotiin.
Voi olla, että tällä fiiliksellä meidänkin koti olisi saanut netissä katsojia mutta kaupanteko olisi saattanut olla asteen haasteellista 😉

Kun tehdään päätös, että asunto laitetaan myyntiin, niin välittäjän tehtävä on tehdä kaikkensa, että ostaja löydetään. Yhtenä osana tätä valtavaa pakettia on myyntikuvien onnistuminen, jolloin kuvaan astuu paljon palstatilaa saanut stailaaminen.
Mediahuomiosta huolimatta kyseessä ei ole mikään uusi keksintö. Stailausta vain nykyään tehdään niin paljon enemmän, että tietyt kukkamaljakkokuvat saattavat välillä jo ylittää ärsytyskynnyksenkin.

Stailauksessa on kuitenkin jalo ajatus takana ja sitä voi tehdä monella tasolla. Yksi tapa on tuoda kauniita tavaroita asuntoon kuvia varten ja viedä tavarat mukanaan taas seuraaviin kuviin. Ihan ok mutta ostaja saattaa pettyä saapuessaan hyvin erinäköisen asunnon esittelyyn.

Noin viisi vuotta sitten aloitin yhteistyön stailaajan kanssa ja aloin ostamaan kaikkea sisustamiseen liittyviä tavaroita. Enkä pelkästään koristetyynyjä vaan sohvia, mattoja, lamppuja, pöytiä jne. Vuosien mittaan tavaraa on kertynyt niin paljon, että pystymme sisustamaan tarvittaessa useamman tyhjän asunnon kerralla. Huonekaluja tarvitaan paljon, sillä me jätämme ne myynnin ajaksi asuntoihin. Näin varmistamme, että valokuvista syntyneet odotukset täyttyvät paikan päällä. Ja luonnollisestikin kaikki tämä sisältyy välityspalkkioomme ilman lisäkuluja.

Miksi sitten kaikki tämä?

Pääkuva ennen ja jälkeen.

Molemmat kuvat ovat ammattivalokuvaajan ottamia.
Värimaailmaa on pehmennetty ja huonekaluja vaihdettu skandinaavisen ja raikkaan tunnelman luomiseksi.

Tähän juttuun piti tulla näitä ennen-jälkeen kuvia enemmänkin mutta koska tietokoneet ja minä emme ole bestiksiä niin luovutin suosiolla kahden tunnin (versio 28) taistelun jälkeen. Prkl… Tässä tuo artikkelikuvan huone stailattuna.

Laitan loput kuvat Facebook-sivulleni ”Heidi Luumi myy asuntosi”, käykää sieltä vertailemassa kumpaa asuntoa sinä lähtisit katsomaan.
Ja pakko palata tuohon poikani huoneeseen vielä: julkaisin kuvan aikoinaan Facebookissa ja huone oli siivottu 20 minuutin kuluttua. Kyllä some toimii!

Suotuisien tuulien alkuvuosi

Aurinko on hellinnyt meitä suomalaisia poikkeuksellisella tavalla tänä kesänä. Jo toukokuussa saimme nauttia huikeista hellelukemista ja samaa luvataan edelleen heinäkuun puolellekin. Kuulun siihen sukupolveen, jota ei melanoomalla peloteltu ja ehkä sen näkee tästä blogikuvastakin…

Ilmojen lisäksi kaikki muukin on tänä vuonna sujunut huikealla myötätuulella. Viime vuonna taisteltiin hieman takkuisen markkinatilanteen kanssa mutta nyt on ollut mahtavaa huomata, että asuntokauppa on pyörähtänyt taas kunnolla käyntiin. Olemme saaneet ensimmäisen vuosipuoliskon aikana tehdä aivan mie-let-tö-mäs-ti kauppaa ja lukuina se tarkoittaa peräti 20 miljoonan euron edestä myytyjä asuntoja. Ja tämä siis 2,5 välittäjän tuloksena!


Oman lisämausteen tiimimme energiaan on tuonut työpari Jääsvuo/Lostedt, jotka ovat kesäkuun aikana pystyttäneet työpisteensä toimistollemme. Nämä toimeliaat välittäjät työskentelevät tiiviisti yhdessä ja tarjoavat sen myötä asiakkailleen yhteistyön voimaa myyntiprosessiin. Heidän tapansa toimia tuo uutta tehoa ja virtaa asunnon myyntiin. Löydät heidät myös Instagramista: jaasvuo.lostedt_ked_lkv_kiat, kannattaa seurata.
En ymmärrä, miten meillä on yhtäkkiä viisi vaaleaa ja aivan samanpituista välittäjää riveissämme??? Mistä näitä (fiksuja) blondeja oikein tulee?

Koko porukan katse on kääntynyt jo kohti elokuuta, mikä yleensä tarkoittaa kiireistä sesonkia. Valmistaudumme täällä parhaillaan syksyyn tekemällä paljon asuntojen arvioita sekä uusia myyntitoimeksiantoja. Heinäkuussa vietetään paljon aikaa netissä ja siksi se on otollinen aika startata oman asunnon myynti.
Kutsu meidät kylään, niin saat heti tiedon asuntosi arvosta ja kuulet tarkemmin kattavasta palvelustamme. Arviokäynti on aina maksuton eikä velvoita mihinkään.
Sen takaamme, että meidät valitessasi olet ammattitaitoisissa käsissä koko prosessin ajan!

GDPR on täällä

Huomenna se sitten tapahtuu. Aikaisempi elämä, joka tullaan tulevaisuudessa tuntemaan aikana ennen suurta tietosuojamullistusta, on kirjaimellisesti historiaa.
Meitä on ohjeistettu tätä hetkeä varten usealta eri taholta ja myönnettävä on, että alkuun hirvitti. Työnkuvaamme kuuluu tiivis yhteydenpito sekä ostajien että myyjien kanssa ja nyt sen ylläpitämiseen tullaan tarvitsemaan todella paljon uudenlaista byrokratiaa. Olo on kuin hetki ennen Milleniumia: selviämmekö tästä kunnialla?

Huomisesta alkaen henkilötietojen hallinta on siis asiakkaiden omissa käsissä. Ja kun sen asettaa näin niin eihän tässä kovin isosta mörköstä voi olla kyse?
Kuuluisaa maalaisjärkeä ja ohjeistuksia noudattamalla tulemme kaikki selviämään tästä.

Tämän siis lupaamme:
Sen lisäksi, että asuntosi myynti ja osto on kanssamme turvallista, suojaamme myös yksityisyytesi. Voit tuntea olosi turvalliseksi, sillä käsittelemme henkilötietojasi huolellisesti ja 25.5. voimaan astuvan EU:n tietosuojauudistuksen (GDPR) mukaisesti.
Henkilötietojen käsittelystä voit lukea tarkemmin tietosuojaselosteestamme, jonka löydät yhteydenottosivulta.

Kohti turvallisempaa huomista ❤️

Saisiko olla suklaata kaupan päälle?

Meillä on Lauttasaaressa tasan yksi huoltoasema. Sitä tulee siksi väkisinkin käytettyä ja usein siellä on tällaisesta markkinatilanteesta johtuen hieman ruuhkaakin. Jonossa seisominen ei ole lempipuuhaani mutta tämän kyseisen aseman jonossa olen päässyt kehittämään itselleni viihdykettä eikä jonotus ole tuskaa.

Huoltiksellamme on nimittäin sellainen palvelumääräys, että jokaiselle asiakkaalle on tarjottava viikon kampanjatuotetta oston kylkiäisenä. Siis aivan jokaiselle. Niinpä siinä jonossa on riemastuttavaa kuunnella, kuinka monella eri tavalla sitä suklaapatukkaa voi tyrkyttää: ”Tulisiko kuskille suklaata matkaan?” ”Laitetaanko kolme patukkaa kahden hinnalla?” ”Autopesun ajaksi suu makeaksi?” Kun sitten hieman huvittuneena ensimmäisellä kerralla kysyin tiskin takana olevalta kaverilta, että onko hänen aivan pakko kysyä tätä jokaiselta, niin sain napakan ja ei-niin-huvittuneen vastauksen: ”Kyllä on. Ja vaikka asiakas olisi ostamassa jo valmiiksi viittä suklaalevyä, niin meidän on tarjottava näitä heillekin.”

Ensihämmästyksestäni selvittyäni koin valaistuksen. Olen aina tehnyt elääkseni myyntityötä ja nauttinut siitä aivan valtavasti. Nyt kuitenkin ensimmäistä kertaa saan keskittyä yhden asian myymiseen kerrallaan eikä minun tarvitse lisämyydä MITÄÄN. Ei vakuutuksia, palohälyttimiä, siivouksia eikä varsinkaan lainoja, mitä pankkisidonnaiset välitysketjut joutuvat tyrkyttämään jokaiselle. Mikä ainutlaatuinen yksityisen toimiston vapaus! Asiakkaamme voi vapaasti keskittyä olennaiseen eikä tarvitse miettiä mahdollisia kytkyjä.

Tähän liittyen huomasin myös yllättäen, että instakuvatkin ovat nykyään täynnä tuotesijoitteluja. Hashtageilla mainostetaan siinä sivussa stailauksissa käytettyjä kalusteita ja yhteistyökumppaneita. Stailaus on ehdottoman tärkeää ja olemme tehneet sitä aina mutta viekö ylenpalttinen bisneskytky siitä aitouden pois? Näyttävätkö pian kaikki kodit samalta ja kenen etu se on?

Ei muuta kuin huoltiskaverille tsemppiä, I feel you.

Hyvää naistenpäivää!

En nyt ihan heti keksi parempaa päivää esitellä uutta myyntivahvistustamme.

Naistenpäivän kunniaksi saanko esitellä Tiina Lunnelan, kovan luokan kiinteistönvälittäjän, joka aloittaa tänään tiimissämme. Hurmaavan positiivinen ja rautainen ammattilainen Tiina (eli Tinde) on monelle Espoon ja Kauniaisten alueen asukkaalle jo tuttu kasvo lukuisilta asuntokaupoilta ja hän täydentää hyvin tiivistä joukkoamme.

Maison Luumissa ei tarvitse olla blondi päästäkseen meille hommiin mutta ilmeisesti se auttaa 🙂

Fantastista naistenpäivää kaikille upeille naisille!

Saako moikata?

Viime kesänä muutimme Lauttasaaren sisällä pienkerrostalosta isompaan, 7-kerroksiseen taloon. Surullisenkuuluisa remonttimme kesti lähes puoli vuotta, joten naapurimme varmaan odottivat sen valmistumista vähintään yhtä kovasti kuin me. Muuttopäivänämme kiikutinkin lähimmälle naapurillemme pullon shampanjaa ja toivoin, että sillä saisi osan metelistä anteeksi. Ilmeisesti toimi, koska meidät kutsuttiin heille lasilliselle myöhemmin.

Näiden kahden talomuodon suurimpia eroja on ollut kohtaamiset ihmisten kanssa. Aikaisemmin niitä kun ei juurikaan ollut. Meni useita viikkoja ennen kuin tapasimme seinänaapurimme ensimmäisen kerran. Meillä oli mieheni kanssa oikein vedonlyönti päällä siitä, miltä naapuri mahtaa näyttää. Ja arvuuttelut teimme ihan sukunimen perusteella. Molempien veikkaukset menivät ihan pieleen, kun yhtenä päivänä sitten tapasimme tämän pienen harmaahiuksisen mummelin…

Nykyinen taloyhtiömme on päällisin puolin yhteisöllinen. On aktiivinen Facebook-sivusto sekä ystävällisiä sääntölappuja ilmoitustauluilla. Kukaan ei aiheuta hämminkiä tai häiriötä ja asuminen on sopuisaa. Mutta mikä ihme siinä on, ettei samalla hissillä voida kulkea? Asumme 6.kerroksessa eli useimmiten hissiä tulee käytettyä ja todistetusti myös muissa kerroksissa asuvat käyttävät sitä säännöllisesti. Paitsi silloin, jos he sattuvat tulemaan ala-aulaan kanssani samaan aikaan, kun odotan hissiä. Silloin he valitsevat vaihtoehdoksi kerroksiinsa (ja jopa seitsemänteen) kävelemisen. Joka ainoa kerta.

Siis oikeasti? En haise enkä kokoni puolesta täytä koko hissiä eli yhteinen matkamme ei olisi kovin suurta kärsimystä. Ja jos en siinä ohijuoksussa huikkaa rappuun itse ystävällistä ”moi”-sanaa, ei naapurikaan oma-aloitteisesti edes tervehdi. Ihme meininkiä, johon tällainen sosiaalinen stadin friidu ei ole oikein tottunut.

Kerrostaloasumista googlaillessani löysin netin syövereistä satoja ”heippa”-lappuja ja naurettuani niille aikani ymmärsin, että ongelma on oikeastaan aika mitätön. Olen nyt ehkä sitten se taloyhtiön kummajainen, joka moikkailee kaikkia ja liittyy hissimatkoihin aina, kun mahdollista.
Heippa-lappua odotellessa :), t. Heidi